0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Fleece Vesten

Wat is fleece?

Deel dit bericht op Facebook!

 Deel dit bericht op Twitter! Deel dit bericht op Google Plus!

Fleece is ten eerste een ontzettend warm, licht en duurzaam product! Het is de engelse naam voor vacht en door de zachte pluisjes doet de stof denken aan lamsvacht. Fleece is, ondanks dat het zo zacht is een kunststof product, fleece stof wordt namelijk gemaakt van gerecyclede petflessen! De kwaliteit van fleece stof wordt vaak in gewicht per vierkante meter aangegeven. Hoe hoger het gewicht van de fleece stof, hoe dikker de stof is.

Wat zijn de product eigenschappen van fleece? Fleece vesten kopen - €19,95

- Duurzaam
- Licht
- Warm
- Zacht
- Ademend
- Elastisch
- Kreukt niet
- Huidvriendelijk
- Lange levensduur
- Waterafstotend
- Sneldrogend
- Polyester

 

Is een fleece vest waterdicht?

De stof van een fleece vest is niet geheel waterdicht, maar wel waterafstotend en bovendien sneldrogend. U bent dus niet direct doorweekt tijdens een regenbui.

 

Is een fleece vest winddicht?

Van zichzelf is een fleece vest niet winddicht, maar er zijn wel fleece vesten die winddicht gemaakt zijn. Bij deze fleece vesten is er een membraan geplaatst tussen 2 laagjes. De Bjornson collectie fleece vesten bestaat uit een aantal winddichte fleece vesten voor heren en dames, kijk hiervoor bij winddicht fleece vest dames Amber of winddicht fleece vest heren Casper.

 

Hoe kun je een fleece vest het beste wassen?

Wanneer u lang plezier wilt hebben van uw fleece vest, kunt u het beste de wasinstructies in het etiket van het fleece vest raadplegen. Hieronder volgen nog wat algemene tips m.b.t. het wassen van een fleece vest:

- Was uw fleece vest niet hoger dan 30°C
- Gebruik een mild wasmiddel
 
- In plaats van wasverzachter kunt u een scheutje azijn toevoegen hierdoor behoudt het vest zijn zachtheid
- Was het fleece vest binneste buiten
- Super veilig: kies een wolprogramma en was het vest in een kussensloop
- Doe uw fleece vest niet in de droogtrommel!
- Laat uw fleece vest drogen aan het droogrek of hang het lekker buiten
- Het allerbeste: was het fleece vest met de hand

 

Kun je een fleece vest strijken?

Omdat fleece vest van nature snel droogt en niet goed tegen hitte kan, kunt u het beste oppassen met strijken. Indien u toch wilt strijken, doe het dan met het fleece vest binnenste buiten.

 

Knobbeltjes in fleece vest

Het gebeurt vaak dat er zich kleine knobbeltjes op fleece vesten vormen. Dit is echter kenmerkend voor fleece en kan vaak niet worden vermeden. De kwaliteit van het fleece vest wordt er niet minder van.

 

Wat zijn de voordelen van een fleece vest?

Fleece is super zacht, licht van gewicht en ademend. Ook heeft een fleece vest ademend vermogen wat de comfort van het fleece vest vergroot. Fleece kreukt niet, en zit prettig door de elastische pasvorm. Daarnaast is fleece huidvriendelijk, sneldrogen en waterafstotend.

 

Wat zijn de nadelen van een fleece vest?

Een nadeel van een fleece vest is dat het van zichzelf niet winddicht is. Een fleece vest kan wel winddicht worden gemaakt door eeen zogenaamd membraan tussen twee laagjes fleece stof aan te brengen. Daarnaast is fleecestof vaak erg statisch en licht ontvlambaar! Pas dus op met vlammen, vuur en vonken!

 

Kun je een fleece vest dragen bij het wandelen?

Fleece is zeer geschikt als tussenlaag in je wandelkleding, dankzij het ademende vermogen. Bekijk de collectie Bjornson wandel fleece vesten hier en bestel een geschikt fleece vest om in te wandelen!

 

Wat is een coral fleece vest?

Een coral fleece vest is nóg zachter dan een 'normaal' fleece vest. Coral staat eigenlijk voor hele intense kleuren en de stof is nóg zachter. De overige eigenschappen komen grotendeels overeen met een normaal fleece vest. Voor dames hebben wij een aantal super zachte coral fleece vesten in onze collectie.

 

Fleece vest bestellen?

 

Wilt u een fleece vest voor heren, dames, meisjes of jongens bestellen? Bekijk dan snel onze online collectie fleece vesten hier! Al vanaf €19,95 heeft u een fijn, zacht en wamhoudend fleece vest.

Fleece Vesten Informatie