0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Outdoorkleding Blog


Warme en winddichte kledingWarme en winddichte kleding

Tijdens koude dagen draag je graag kleding welke goed warmhoudt en ook comfortabel zit. Er zijn verschillende mogelijkheden om je warm te houden met behulp van je kleding. Wanneer een kledingstuk ook nog eens winddicht is, is dit zeer geschikt ook om buiten te dragen tijdens outdoor activiteiten.

Lees meer

 


 

Blog over zomerjassen - Klik hier!Zomerjassen informatie
Ook al is het vaak genoeg lekker warm in Nederland, toch kan een zomerjas niet aan onze garderobe ontbreken! Je draagt een zomerjas in de lente- en zomermaanden en soms zelfs ook nog in de herfst. 

Bjornson collectie zomerjassen
De outdoorkleding collectie van Bjornson bestaat natuurlijk ook uit een aantal mooie zomerjassen van goede kwaliteit voor een scherpe prijs. Ook dit jaar hebben we daarvoor gekeken naar de zomerjassen trends van 2017 voor zowel heren als dames.

Lees meer...
Wat is een softshell jas en nog meer informatie over softshell jassen!Wat is een softshell jas

Een softshell jas is een jas die bestaat uit een aantal strak op elkaar geweven lagen. De zeer soepele jas gemaakt van stretchstof materiaal is warmhoudend, waterafstotend en ademend! De softshell jassen van Bjornson zijn over het algemeen samengesteld uit 96%polyester en 4% spandex. Hierdoor kun je zeer vrij bewegen in een softshell jas.

Lees meer

 


 

Super Actie! Gebreide Dames Vesten voor slechts €29,95!Gebreide vesten informatie
Wat is een gebreid vest?
Gebreide vesten oftewel knitwear zijn vesten die gemaakt zijn van fijn materiaal. De gebreide vesten van Bjornson zijn samengesteld uit 100% polyester en zeer stevig. Een gebreid vest is een fijn, warmhoudend en lichtgewicht vest!  

Lees meer... 
Fleece Vesten Informatie - OutdoorkledingWat is fleece
Fleece is ten eerste een ontzettend warm, licht en duurzaam product! Het is de engelse naam voor vacht en door de zachte pluisjes doet de stof denken aan lamsvacht. Fleece is, ondanks dat het zo zacht is een kunststof product, fleece stof wordt namelijk gemaakt van gerecyclede petflessen! De kwaliteit van fleece stof wordt vaak in gewicht per vierkante meter aangegeven. Hoe hoger het gewicht van de fleece stof, hoe dikker de stof is.

Wat zijn de product eigenschappen van een fleece vest? 

Lees meer...


 

Welke kleding kan ik het beste dragen tijdens het wandelen?Welke kleding kan ik het beste dragen tijdens het wandelen?
Als actieve wandelaar is het fijn om goede wandelkleding te dragen. Maar welke kleding is nou het handigste om te dragen tijdens het wandelen bij welke weersomstandigheden?

Wandelaars kleden zich vaak volgens het '3-lagen' systeem waarbij je een onderlaag, tussenlaag en bovenlaag draagt. 

Lees meer... 

Kun je een softshell jas ook als ski-jas dragen?

Kun je een softshell jas ook als ski-jas dragen?

Verschil tussen softshell jas en hard shell jas
Om de vraag "Kun je een softshell jas ook als ski-jas dragen" te beantwoorden is het goed om eerst te kijken naar het verschil tussen een softshell jas en een hard shell jas. Het verschil tussen deze twee jassen is met name de waterdichtheid. Hard shell jassen hebben namelijk een grotere waterdichtheid. Wel zijn beide jassen ademend en winddicht....

Lees meer...

 
Warme TruiendagWarme truiendag
Op vrijdag 2 februari 2018 is het weer warme truiendag! Warme truiendag is een initiatief van energie leverancier Greenchoice met als doel energie te besparen. Hoe? Door het aantrekken van een warme trui en de thermostaat een graadje lager!

Warme truiendag is een nationale dag!
Op deze dag wordt de thermostaat door alle deelnemers minimaal 1 graad lager gezet! Zo bespaart men...

Lees meer... Is een softshell jas waterdicht?

Waterdichtheid van een softshell jas
Een softshell jas is vaak niet geheel waterdicht, maar wel waterafstotend en zeer ademend. Dit houdt in dat regendruppels goed van de softshell jas afrollen en dat je transpiratievocht goed wordt afgevoerd. Je wordt daardoor dus niet klam en nat. Dit is vaak veel fijner dan een echte waterdichte (hardshell) jas. Het voordeel van een softshell jas t.o.v. een waterdichte zomer of winterjas is dus het ademende vermogen, maar... 

Lees meer...